5331 Kenderes, Szent István út 27. tel: +36 59/328-158 info@szakkozep-kenderes.hu
A szakma azonosító száma: 4 0721 05 11
Képzés időtartama: 3 év
A szakképzésbe történő belépés feltételei: érettségi
(állami ösztöndíjjal támogatott képzés)
A szakma tevékenysége és munkaterület leírása:
A pék különböző eljárásokkal sütőipari termékeket készít. Ezeken belül készít például búza-, rozs-vagy különleges kenyereket, zsemleféléket, kifliket és briósokat, kalácsokat, pogácsákat, illetve leveles termékeket. Munkája során meghatározza a szükséges nyersanyagok fajtáit és mennyiségét.Előkészíti a nyersanyagokat, majd azokból kovászt vagy tésztát készít. A tésztákat érleli, majd fel-dolgozza különböző tömegű, alakú termékekké. A leggyakrabban kelesztéssel tésztalazítást végez,majd a terméket különböző módon díszíti, utána megsüti. Különböző kelesztési eljárásokat alkalmaz. A készterméket felelősséggel kezeli, ha szükséges csomagolja és a vevő számára jelöléssellátja el. Munkája során betartja a vonatkozó technológiai és minőségbiztosítási előírásokat. Munkáját sütőipari gépek, berendezések és eszközök segítik, melyeket szakszerűen kezel. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-, baleset-, éskörnyezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi.
Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük
Hozzászólás *
Név *
E-mail cím *
Honlap
A nevem, e-mail címem, és weboldalcímem mentése a böngészőben a következő hozzászólásomhoz.
Hozzászólás küldése
Akadálymentesítés eszközei