Kistermelői élelmiszer-előállító

A szakma azonosító száma: 4 0721 05 10

Képzés időtartama: 3 év

A szakképzésbe történő belépés feltételei: érettségi

(állami ösztöndíjjal támogatott képzés)

A szakma tevékenysége és munkaterület leírása:

Kis mennyiségű, elsősorban általa megtermelt alaptermékeket, illetve ezekből előállított élelmiszereket állít elő és értékesít végső fogyasztók számára. Az általa megtermelhető alaptermékek köre:
vágóállatok, tej, tojás, méz, növényi eredetű termények. A kistermelő munkája során érvényesíti a
termékeinek kézműves jellegét. Kistermelői keretek között zöldség-, gyümölcs- és húsfeldolgozást
végez, tejtermékeket és sütőipari termékeket állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében
szakszerűen irányítja az élelmiszer-előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-
nyomonkövetési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése keretében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmi-
szerhigiéniai, technológiai, tűz-, munka-, baleset-, és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás